Etusivu > Viisi vinkkiä Teuvan nestekaasugrillin huoltoon

Viisi vinkkiä Teuvan nestekaasugrillin huoltoon

Lue Teuva-nestekaasugrilliin liittyvät vinkit, jotta saat täyden hyödyn grillistäsi.

Teuvan Keitintehtaan nestekaasugrilli kestää jopa 30 vuotta, kun sitä huolletaan ja käytetään oikein. Grillistä huolehtiminen kannattaa, sillä makkaran myyminen on monelle yhdistykselle ja urheiluseuralle oleellinen osa toiminnan kannattavuutta.

Hyvin huollettu grilli on myös hygieeninen – tämä voi olla jopa kilpailuvaltti yleisötapahtumissa. Puhdas grilli luo myös mielikuvaa siitä, kuinka hyvin yrityksen tai yhdistyksen toimintaa hoidetaan.

Teuvan Keitintehtaan Lasse Aho on huoltanut grillejä jo 10 vuotta. Seuraavaksi Lasse antaa kuusi vinkkiä siihen, miten grilli kannattaa tarkastaa, huoltaa ja pestä vähintään kaksi kertaa vuodessa, ennen kauden alkua ja sen jälkeen.

1. Tarkista, tuleeko grilliin kipinä

Käännä nappia ja testaa, tuleeko piezoon kipinä ja syttyykö liekki. Jos liekki ei syty tai se on hyvin pieni, todennäköisesti pilottipolttimen suutin on liasta ja rasvasta tukossa. Jos grilli ei toimi suuttimen puhdistamisen jälkeenkään, suutin pitää vaihtaa uuteen.

  • Suutin menee helposti tukkoon rasvasta. Voit tilata suuttimen Teuvan Keitintehtaan verkkokaupasta ja vaihtaa sen itse, Lasse neuvoo.

2. Toimiiko eurosäädin?

Grillin säätönappi menee rikki, jos se on väännetty väkisin ääriasentoon. Lassen mukaan grillistä näkee päällepäin, jos säätöruuvi on rikki. Silloin grilliin pitää vaihtaa eurosäädin.

  • Eurosäätimen vaihtaminen on vaikeaa, koska se vaatii koko grillin purkamista. Jos eurosäädin on rikki, grilli kannattaa ehdottomasti lähettää meille huoltoon. Teemme sille samalla muiden osien tarkastuksen ja pesun.

Lassen mukaan eurosäätimeen ei kannata tehdä omia virityksiä, sillä se voi rikkoa koko grillin.

3. Tarkasta kaasuletkut

Kaasuletkuista näkee päälle päin, ovatko ne pahasti rispaantuneet. Kaasuletkuissa on yleensä käyttöpäivämäärä, eli ne tulisi vaihtaa viiden vuoden välein. Lasse kertoo, että letkut voi vaihtaa helposti itse ja ne voi tilata Teuvan Keitintehtaan verkkokaupasta.

4. Ovatko poltinputket ruostuneet?

Poltinputket kestävät yleensä monta vuotta, mutta jossain vaiheessa putken alapuoli alkaa ruostua. Tällöin poltinputket kannattaa vaihtaa.

  • Usein käy niin, että toinen poltinputki lakkaa palamasta, eikä grilli enää lämmitä kunnolla. Poltinputket voi tilata verkkokaupasta ja vaihtaa itse.

5. Pese grilli kunnolla

Grilli pestään painepesurilla ja grillipesuaineella, jota voi ostaa päivittäistavarakaupoista. Lasse vinkkaa, että grilli kannattaa laittaa yöksi likoamaan pesuaineeseen.

  • Irrota ritilät, rasvapellit ja putket ja laita ne likoamaan erikseen. Muut osat voi pestä päältä päin. Kaikista likaisimpia osia ovat yleensä kaukalo, ritilät ja rasvapellit.

Liottamisen jälkeen rasva lähtee painepesurilla ja kuumalla vedellä. Rasvaa voi hinkata pois myös rautalastalla. Sen jälkeen osat voi laittaa vielä muutamaksi tunniksi likoamaan ja pestä uudelleen.

  • Muista antaa grillin kuivua rauhassa ennen käyttöä, sillä johtoja ja letkuja ei saa käyttää märkinä. Näin grilli on jälleen valmis kovaan käyttöön.

Jatka lukemista

Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
LC-Vaasa Meren kenttäkeittiö on jo 1920-luvulla valmistettu, mutta toimii edelleen moitteettomasti. Yhdistys vuokraa kenttäkeittiötä erilaisiin tapahtumiin, kuten seurakunnille, yritystapahtumiin ja autoliikkeiden myyntipäiviin. Kenttäkeittiön ansiosta..

Tarjouspyyntö