Etusivu > Ruoanvalmistus

Ruoanvalmistus

Monissa tapahtumissa ruoan myyntiaika on lyhyt. Ruokaa voi olla jonottamassa tuhansia ihmisiä, mikä tarkoittaa sitä, että ruoan täytyy valmistua nopeasti ja sitä täytyy saada paljon kerralla.

Ruoanvalmistuslaitteemme maksavat kapasiteettinsa ansiosta pian itsensä takaisin. Niillä voi valmistaa nopeasti ruokaa suurille ihmisjoukoille, sillä esimerkiksi grilliin mahtuu samalla kertaa yli sata makkaraa. Laitteemme ovat taloudellisia myös energiakulutuksessa.

Ruoanvalmistuslaitteemme antavat mahdollisuuden erilaisten ruokalajien valmistamiseen. Laitteita voi kuljettaa kätevästi autolla ja ne on helppo koota ja purkaa. Irrotettavien osien ansiosta laitteet on helppo pitää puhtaina.

Ruoanvalmistuslaitteitamme käytetään niin kylätapahtumissa, festivaaleilla, armeijassa kuin kesäteattereissakin. Väitämme, että lähes jokainen suomalainen on joskus syönyt Teuvan Keitintehtaan ruoanvalmistuslaitteilla tehtyä ruokaa.

Kaikki ruoanvalmistuslaitteemme ovat kotimaisia avainlipputuotteita. Tuotteemme on suunniteltu ja valmistettu Suomessa 100 %:sti.

Tutustu kaikkiin ruoanvalmistustuotteisiimme sivumme verkkokaupassa ja hanki itsellesi sopivat tuotteet!

Tutustu ruoan­valmistuslaitteisiin

Suosituimmat
tuotteet juuri nyt

Lisätiedot ja tuki

Usein kysytyt kysymykset

Grillin usein kysytyt kysymykset

 • Jos ulkona tuulee ja käännät säätöpyörää numeroidulla alueella pienillä lukemilla 1-3 ja kuulet humahtavan äänen, saattaa tuuli painaa liekin matalaksi poltinputkissa ja ne ”hengittävät” liikaa ilmaa, jolloin liekki kääntyy säädinkotelon puolelle.
  Mikäli näin käy, 
  käännä säätöpyörä rauhallisesti myötäpäivään, pois numeroidulta alueelta numeroimattomalle. Tällöin poltinputket sammuvat kokonaan, mutta pilottiliekki jää päälle. Odota 10-20 sekuntia ja sytytä tuli poltinputkiin uudelleen kääntämällä säätöpyörää vastapäivään. Käytä tuulisella säällä mieluummin säätöpyörän lukemia 4-7.
 • Tarkista, että poltinputkissa ei ole muita reikiä kuin putken alapinnassa olevat. Mikäli poltinputkissa on ylimääräisiä reikiä, aiheuttavat ne takatulen säädinkoteloon. Mikäli poltinputkissa on ylimääräisiä reikiä, niin poltinputket pitää poistaa käytöstä ja hankkia uudet tilalle. 
 • Jos poltinputkissa olevat reiät ovat tukossa niin, ne saattavat aiheuttaa takatulen grillin säädinkoteloon. Puhdista poltinputket ao. videon poltinputkien puhdistus – mukaisesti. https://www.youtube.com/watch?v=2oMB-b71EnQ 
 • Varmista, että kaasupullossa on kaasua ja pulloventtiili on kunnolla kiinnitetty ja pulloventtiilin hana on auki. Varmista, että pilottipolttimen liekki yltää sivuille pilottipolttimen yllä olevan suojalevyn tasalle ja osuu liekinvarmistimeen.
 • Jos liekki on pieni tai ei syty lainkaan, saattaa pilottipolttimen suutin olla tukossa. Katso erillinen kuvallinen ohje pilottipolttimen suuttimen puhdistuksesta. Puhdista pilottipolttimen liekkilevyjen väli varovasti esim. hammaslangalla. Tarkista tämän jälkeen toimivuus uudelleen.
 • Tarkista tuleeko sytyttimeen kipinä. Mikäli kipinää ei tule, saattaa sytyttimen kaapeli olla irti sytyttimestä tai Euro-säätimestä. Varmista ettei kaapeli kosketa metalliosia tai lyö läpi. Varmista, ettei sytyttimen eriste ole vahingoittunut (halkeama, tmv.). Mikäli sytytin on vaurioitunut, se tulee vaihtaa uuteen.
 • Mikäli liekinvarmistin on vaihdettu niin tarkista, ettei liekinvarmistinta ole kiristetty liian tiukkaan Eurosäätimeen.
 • Mikäli em. toimenpiteillä et saa grilliä syttymään niin tarkista vielä pulloventtiilin toiminta irrottamalla letku irti pulloventtiilistä ja kokeilemalla, virtaako kaasu pulloventtiilin läpi.
 • Mikäli pilottiliekki jää palamaan kun nostat säätöpyörän ylös, on todennäköistä, että eurosäädin on epäkunnossa.
 • Ota poltinputket irti ja tarkista, että poltinputkissa olevat reiät ovat auki. Reiät voidaan puhdistaa/avata esim. kopauttamalla kevyesti poltinputkea jotain pintaa vasten. Poltinputkien reiät voidaan myös harjata auki esim. juuriharjalla.
 • Mikäli vain pilottiliekki palaa, mutta säätöpyörää vastapäivään kääntämällä asteikon numeroidulle alueelle 1-7 sytytysasennosta tuli ei siirry poltinputkiin, saattavat poltinputkiin johtavat kaasusuutin/-ttimet olla tukossa. Jos kaasuvirtaus poltinputkiin toimii, tunnet poltinputkista nousevan kaasun hajun. Ellei tuli poltinputkiin kuitenkaan syty, avaa säädinkotelo pohjasta (kiinni kahdella ruuvilla). Puhdista esim. nuppineulalla poltinputkiin johtavien kaasusuuttimien kärjet. Ellei puhdistus auta, on todennäköistä, että eurosäädin on vahingoittunut ja se on vaihdettava uuteen.
 • Liekinvarmistin on todennäköisesti rikki. Varmista, että liekki yltää liekinvarmistimen kärkeen. Mikäli liekki ei osu liekinvarmistimeen niin käännä kärkeä varovasti pilottipolttimeen päin. Testaa jäähdyttämällä liekinvarmistin esim. kostutetulla paperilla ja kokeile sytyttää liekki uudelleen. Mikäli liekki ei syty, on liekinvarmistin rikki.
 • Varmista, että pilottipolttimen liekki yltää sivuille pilottipolttimen yllä olevan suojalevyn tasalle ja osuu liekinvarmistimeen ja että punainen sulkuventtiili on käännetty vaakasuoraan (= molemmat poltinputket käytössä). Mikäli liekki palaa vain toisella puolella tai liekki ei ylety suojalevyn tasalle, niin puhdista pilottipolttimen liekkilevyjen väli varovasti esim. hammaslangalla. Tarkista tämän jälkeen toimivuus uudelleen.
 • Käännä grilli kyljelleen ja avaa säädinkotelon pohjakansi ruuvaamalla ristipäämeisselillä pohjassa olevat 2 ruuvia auki, jolloin pääset käsiksi pilottipolttimeen.
 • Irroita keskimmäinen kupariputki 10 mm kiintolenkillä.
 • Laita kätesi alle estämään suuttimen putoaminen. Mikäli suutin ei helposti irtoa, niin käytä esim. ohuita nokkapihtejä.
 • Pese suutin kuumalla vedellä käyttäen astianpesuainetta, että rasva irtoaa. Tarkista, että suuttimen reiästä näkyy valo. Jos pesu ei auta, vaihda uusi suutin.
 • Varmistu, että asennat puhdistetun / uuden suuttimen oikein paikalleen.
 • Katso ao. video: pilottipolttimen suuttimen huolto/vaihto https://www.youtube.com/watch?v=Zb7yohJx5o4 
Teuvan Keitintehtaalla on lähes sadan vuoden kokemus kenttäkeittiöiden kehittämisestä. Kenttäkeittiöt on suunniteltu toimimaan arktisissa olosuhteissa – käytössä mm. Suomessa, Virossa, Turkissa ja Tšekissä Teuvan Keitintehtaan kenttäkeittiöiden erottuvuustekijät liittyvät siihen, että ne on kehitetty Suomen puolustusvoimien vaatimuksiin ja pohjoisiin olosuhteisiin. – Arktisten olosuhteiden huomioiminen näkyy kenttäkeittiöissä esimerkiksi siten, että ne toimivat tarvittaessa puulla. Tämä on..

Tarjouspyyntö