Etusivu > Timon saunavaunussa on kivikorin ansiosta pehmeät ja kosteat löylyt

Timon saunavaunussa on kivikorin ansiosta pehmeät ja kosteat löylyt

Timo Antilan rakentamasta saunavaunusta löytyy myös uutuustuotteemme, kiukaan päälle asennettava kivikori, joka tehostaa löylyjä ja tekee löylyistä pehmeät.

Timo Antila on rakentanut itselleen traktorin perässä vedettävän saunavaunun, joka lämpiää Parra 21-kiukaalla. Antila päätyi rakentamaan saunavaunun, sillä vaunu on helppo siirtää sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan.

Antila tilasi ja asensi saunavaunuunsa Teuvan Parra 21-kiuassetin, joka sisältää kiukaan, suoja-alustan kipinäpellin, L-mallin suojaseinät, kantikkaan Parra-savuhormin sekä uutuustuotteen, kivikorin. Lisäksi hän osti piippumallisen vedenlämmittimen.

– Saunan rakentaminen on iso projekti ja vie aikaa, mutta kiuassetin asentaminen oli kokonaisuuteen nähden pikkujuttu. Asensin kaiken yksin ja siihen meni vain puoli päivää, Antila kertoo.

Tukea paikallisille yrityksille

Jurvassa asuva Antila rakensi saunavaununsa pitkälti itse. Haapatukit ovat omasta metsästä ja kattopaneelit leppää, jota on kaadettu ojanvarsilta. Puiden sahaamisessa ja metallirungon rakentamisessa hän sai apua paikallisilta yrityksiltä.

– Ajatuksenani oli ostaa työ mahdollisimman läheltä, joten soitin Teuvan Keitintehtaalle ja sain todella hyvää palvelua. He laskivat saunan pinta-alan ja ikkunoiden määrän perusteella, millainen kiuas saunaan sopii.

Tilaa säästyy piippumallisella vedenlämmittimellä

Antila osti testikäyttöön myös kivikorin, jonka tarkoituksena on tehostaa löylyä. Kivikori asennetaan 40–50 senttimetriä kiukaan yläpuolelle ja siihen mahtuu laatikollinen kiuaskiviä.

–  Kivikori on hyvä keksintö, sillä ison kivimäärän ansiosta löylyt ovat pehmeämmät ja kosteammat. Kiuas myös näyttää kauniilta, kun siinä on runsaasti kiviä. Suosittelen kokeilemaan.

Timo kehuu myös piippumallista vedenlämmitintä, joka oli hyvä ratkaisu saunavaunuun.

– Koska vedenlämmitys ei vie lattiatilaa, lauteille mahtuu jopa 5–6 saunojaa. Olen kyllä ollut tyytyväinen ratkaisuun.

Jos Teuvan sauna-ajoja vielä järjestetään, Antila on harkinnut sinne suuntaamista saunavaununsa kanssa. Muutoin Antila nauttii saunasta perheensä kanssa erämaamökillä.

Jatka lukemista

Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
LC-Vaasa Meren kenttäkeittiö on jo 1920-luvulla valmistettu, mutta toimii edelleen moitteettomasti. Yhdistys vuokraa kenttäkeittiötä erilaisiin tapahtumiin, kuten seurakunnille, yritystapahtumiin ja autoliikkeiden myyntipäiviin. Kenttäkeittiön ansiosta..

Tarjouspyyntö