Etusivu > Teuvan Keitintehtaan soppatykeillä tekee maittavaa ruokaa

Teuvan Keitintehtaan soppatykeillä tekee maittavaa ruokaa

Kenttäkeittiöllä valmistettua ruokaa ei ole usein tarjolla, joten se on hyvä vetonaula tapahtumissa

Chef Rôtisseur Matti Niemelä: ”Teuvan Keitintehtaan soppatykeillä tekee maittavaa ruokaa”

Catering-palvelu AH-Mattipalvelu on erikoistunut kenttäkeittiöillä valmistettaviin ruokiin. Yrittäjä ja Chef Rôtisseur Matti Niemelä kertoo, että Teuvan Keitintehtaan kenttäkeittiöt ovat kestäneet heillä jo yli 20 vuotta.

– Huollon tarve on ollut todella pieni, vain yksittäisiä varaosia on pitänyt vaihtaa. Olemme olleet kenttäkeittiöihin erittäin tyytyväisiä. Ruoanlaitto soppatykillä on aivan oma taiteenlajinsa. Jos osaaminen ja raaka-aineet ovat kunnossa, niillä saa erinomaista ruokaa, Niemelä sanoo.

AH-Mattipalvelulla on käytössä kaksi LFK150-keitintä. Lisäksi yrityksellä on Wok-pannu ja Teuvan nestekaasugrilli, joilla tarvittaessa täydennetään ruokatarjoiluja.

Kenttäkeittiöillä voi valmistaa monia eri ruokalajeja

AH-Mattipalvelu valmistaa ruokaa yritysketjujen ja yhteisöjen tapahtumissa sekä isoissa yksityistilaisuuksissa. Niemelän mukaan kenttäkeittiöillä voi valmistaa monia eri ruokalajeja.

– Teemme soppatykillä esimerkiksi kalakeittoa, lihakeittoa gulassia ja silakkakeittoa. Teemme myös erilaisia patoja ja puuroja sekä aasialaistyyppisiä liemiä. Lisäksi sillä on helppo keittää riisiä tai perunoita.

Tapahtumissa on tärkeää, että kenttäkeittiöllä valmistetut ruoat pysyvät pitkään hyvinä ja ovat tasalaatuisia. Niemelän mukaan etu on myös se, että kenttäkeittiö toimii monella eri polttoaineella.

– Kerran kovalla pakkasella kaasupullon venttiili jäätyi kesken lohikeiton valmistuksen. Vaihdoimme lennosta puulämmitykseen, ja hyvää ruokaa tuli.

Soppatykki herättää tunteita

Niemelän mukaan kenttäkeittiöllä valmistettu ruoka on erinomaisen makuista, mutta sen lisäksi se herättää tunteita. Vanhemmilla ihmisillä se tuo mieleen sotamuistoja ja nuoremmilla armeijan. Usein tapahtumissa joku hihkaisee ääneen, kun näkee kenttäkeittiön.

– Kenttäkeittiöllä valmistettua ruokaa ei ole usein tarjolla, joten se on hyvä vetonaula tapahtumissa. Olemme olleet esimerkiksi tuote-esittelykiertueilla, ja ruoan ansiosta paikalle on saatu paljon väkeä. Soppatykki on tyhjentynyt parhaimmillaan alle tunnissa.

Myös esivalmistelu onnistuu

Kenttäkeittiöllä on kätevää valmistaa iso määrä ruokaa. Niemelä kehuu erityisesti kenttäkeittiöiden monipuolisuutta.

– Kenttäkeittiö on oikea monitoimilaite, koska sillä pystyy esivalmistelemaan tuotteita ja käyttämään niitä komponentteina eri ruokalajeissa. Jos esimerkiksi teemme lihakeittoa, teemme sen useammassa osassa. Haudutamme soppalihaa ensin suuremmissa paloissa 7–8 tuntia, jonka jälkeen paloittelemme lihan. Otamme samalla talteen ison määrän tiukkaa lihalientä, joka on mainio ainesosa monissa ruoissa. Vasta sitten teemme itse keiton.

Niemelän mukaan kenttäkeittiö sopii hyvin ravintola-alan yrittäjille, jotka haluavat laajentaa palvelujaan.

– Kenttäkeittiön kanssa täytyy tietää, mitä tekee, mutta sen oppii harjoittelemalla. Pystyn toteuttamaan itseäni, kun saan tehdä ruokaa kenttäkeittiöllä. Sillä saa aikaiseksi jotakin aivan erilaista, mutta kuitenkin kotimaisia perusraaka-aineita käyttäen. Olemme kestinneet erilaissa tilaisuuksissa jopa valtiovallan edustajia. Hyvin näytti ruoka maistuvan ministereillekin!

Jatka lukemista

Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
LC-Vaasa Meren kenttäkeittiö on jo 1920-luvulla valmistettu, mutta toimii edelleen moitteettomasti. Yhdistys vuokraa kenttäkeittiötä erilaisiin tapahtumiin, kuten seurakunnille, yritystapahtumiin ja autoliikkeiden myyntipäiviin. Kenttäkeittiön ansiosta..

Tarjouspyyntö