Etusivu > Saunamökin rakentaja! Huomioi nämä asiat rakennusluvassa ja saunan suunnittelussa.

Saunamökin rakentaja! Huomioi nämä asiat rakennusluvassa ja saunan suunnittelussa.

Saunamökin rakentaminen vaatii rakennusluvan ja tarkat suunnitelmat, koska saunamökissä on tulisija. Vaikka sauna ostettaisiin valmispakettina tai sauna olisi todella pieni, sauna vaatii luvan. Teuvan Keitintehtaan toimitusjohtaja Henri Penttilä antaa neljä vinkkiä siihen, miten rakennuslupa ja saunan suunnittelu hoituvat sujuvasti.

1. Suunnittele saunalle paikka

Paloturvallisuuden vuoksi pihasauna pitää yleensä sijoittaa niin, että sillä on kahdeksan metrin etäisyys muihin rakennuksiin. Etäisyys naapuritontin rajaan pitää olla neljä metriä. Saunaa suunnitellessa kannattaa myös miettiä, mistä saunaan kuljetaan ja minne päin ikkunat ja terassi ovat.

–Nykyään on saatavilla paljon valmiita saunamökkejä, joista saa hyviä ideoita ja jotka on helppo tilata kotiin. Suosittelen Teuvan Mökki- ja Sorvituotetta, sillä valmissaunojen käyttäminen helpottaa rakennusluvan hakemisessa, Penttilä vinkkaa.

2. Hanki rakennuslupaan vaadittava dokumentaatio

Rakennusluvan saamiseen tarvitaan monenlaisia dokumentteja. Rakennuslupaa on helpompi hakea valmissaunalle kuin itse rakennetulle, koska saunavalmistajalta saa rakennuksen dokumentaation.

–  Lupaa varten tarvitaan ainakin selvitys savuhormista, pohjapiirros, asemapiirros, julkisivupiirros ja rakennuksen pystyleikkauskuva, joiden lisäksi vaaditaan tonttia koskeva dokumentaatio. Jos saunan rakentaa itse, kaikki dokumentit pitää hankkia itse. Varsinkin isompien rakennusten kohdalla suunnittelijalta edellytetään myös riittävää pätevyyttä.

Hakemuksen tekemisessä auttavat kunnan viranomaiset, jotka tuntevat käytännöt ja lupaprosessit.

3. Hyödynnä valmista kiuaspakettia

Rakentamismääräyksissä asetetaan vaatimukset tulisijalle ja savupiipulle. Tehdasvalmisteisen savupiipun on oltava CE-merkitty ja sen pitää olla yhteensopiva asennettavan tulisijan kanssa. Myös saunan kiuas on oltava CE-merkitty. Penttilä suosittelee Parra-kiuaspakettia, sillä paketin mukana tulee asennusohjeet, joita seuraamalla rakentamismääräysten vaatimukset tulee huomioitua. Kokonaisuus on mietitty siten, että kaikki suojaetäisyydet täyttyvät ja komponenttien yhteensopivuus on taattu.

– Ohjeissa kerrotaan esimerkiksi, kuinka kauas seinistä kiuas pitää asentaa ja kuinka savuhormi asennetaan. Paketin tuotteet sopivat varmasti yhteen ja ne ovat helposti asennettavia. Tilaamalla kiuaspaketin verkkokaupastamme saat hankittua kaiken tarvittavan kätevästi samalla kertaa suoraan kotiin toimitettuna. Valitsemalla Parra-kiuaspaketin säästät aikaa, vaivaa ja rahaa.

4. Valitse tarpeeksi pitkä savuhormi

Sopivan kiuaspaketin valitseminen on yksinkertaista, kunhan tietää saunan koon. Kannattaa selvittää myös etäisyys lattiatasolta vesikaton yläpintaan, sillä se auttaa oikean pituisen savuhormin valinnassa. Savuhormin pitää olla riittävän pitkä, että määräykset täyttyvät.

Teuvan Keitintehdas neuvoo mielellään sopivan paketin valinnassa. Kiuaspaketin voit tilata verkkokaupastamme.

Monissa kunnissa rakennusluvan hakemisen saa vireille täältä: https://www.lupapiste.fi/. Lisätietoja saa kunnan rakennusvalvonnan nettisivuilta.

Jatka lukemista

Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
LC-Vaasa Meren kenttäkeittiö on jo 1920-luvulla valmistettu, mutta toimii edelleen moitteettomasti. Yhdistys vuokraa kenttäkeittiötä erilaisiin tapahtumiin, kuten seurakunnille, yritystapahtumiin ja autoliikkeiden myyntipäiviin. Kenttäkeittiön ansiosta..

Tarjouspyyntö