Etusivu > Praasulla voi valmistaa ruokaa monipuolisesti – sillä syntyvät nopeasti niin hampurilaiset, lohi kuin suklaabanaanitkin

Praasulla voi valmistaa ruokaa monipuolisesti – sillä syntyvät nopeasti niin hampurilaiset, lohi kuin suklaabanaanitkin

Jyrki Hämäläinen on innokas mökkeilijä ja intohimoinen ruoanlaittaja. Hänellä on mökillään Joutsassa Teuvan Keitintehtaan Praasu-pihakeittiö, jolla hän valmistaa lähes kaikki ruuat mökillä ollessaan. Hämäläisen mielestä Praasussa on parasta sen monipuolisuus.

– Olen valmistanut Praasulla mm. kanafileitä, hampurilaisia ja suklaabanaaneja. Olen myös loimuttanut lohta aukaisemalla tulisijan luukun ja laittamalla aukon viereen loimutustelineen, jossa lohi on vaakatasossa. Praasu on osoittautunut tässä erittäin hyväksi.

Praasu on kestävä ja käytännöllinen

Hämäläinen päätti ostaa Praasun, sillä hän halusi kotimaisen ja kestävän grillin. Hän kertoo yllättyneensä positiivisesti nopeasta toimituksesta. Hämäläinen tilasi Praasun Teuvan Keitintehtaan verkkokaupasta mökilleen juhannusviikonloppuna ja se saapui perille heti juhannuksen jälkeen, vain pari päivää tilauksesta.

Hämäläinen sanoo havainneensa, että Praasua suunniteltaessa on mietitty käytännöllisyyttä.

– On kätevää, että paistopinnassa kiertää reunassa puolikouru. Sen ansiosta rasva ei valu paistopinnan ulkopuolelle. Ruoan saa nopeasti valmiiksi, vain 3–4 keskikokoista klapia riittää grillaamiseen. Praasua voi käyttää puilla tai hiilillä. Poltan itse pääasiassa koivua ja kalaa loimuttaessa leppää. Myös Praasun puhdistaminen on helpompaa, kuin tavallisen kaasugrillin.

Tunnelmanluoja pimeneviin iltoihin

Hämäläisen mökki on ympärivuotisessa käytössä ja mies viettää siellä kaikki liikenevät viikonloput. Hämäläinen valmistaa Praasulla ruokaa myös talvella, jos sää sallii. Kun illat hämärtyvät, Praasu toimii tunnelmanluojana.

– Kun Praasun kannen avaa, siihen voi tehdä takkatulen. Kyllä sitä kelpaa katsella.

Suklaabanaanit Jyrki Hämäläisen tapaan:

Varaa jokaista syöjää kohti yksi kypsä banaani. Mitä kypsempi, sen parempi. Tee banaanin yläpintaan veitsellä viilto niin, että viilto menee banaanin hedelmälihan läpi, mutta ei puhkaise kuoren alapintaa. Laita rakoon Fazerin sinistä suklaata 4–5 palaa. Laita banaanit Praasun paistopinnalle n. 10 minuutiksi. Tarjoile vaniljajäätelön kera heti kuumana, kun suklaa on sulanut.

Vinkki: voit tehdä banaanille foliosta ”veneen”, jolloin nesteet eivät valu paistotasolle.

Jatka lukemista

Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
LC-Vaasa Meren kenttäkeittiö on jo 1920-luvulla valmistettu, mutta toimii edelleen moitteettomasti. Yhdistys vuokraa kenttäkeittiötä erilaisiin tapahtumiin, kuten seurakunnille, yritystapahtumiin ja autoliikkeiden myyntipäiviin. Kenttäkeittiön ansiosta..

Tarjouspyyntö