Etusivu > Praasu yllättää monipuolisuudellaan – sillä voi tehdä vaikka burgereita, kasviksia, munkkeja ja kaakaota

Praasu yllättää monipuolisuudellaan – sillä voi tehdä vaikka burgereita, kasviksia, munkkeja ja kaakaota

Teuvan Keitintehtaan valmistama Praasu toimii niin pihakeittiönä, grillinä kuin puuhellanakin.

Praasua on vaikea verrata tavalliseen grilliin, sillä se on niin paljon monipuolisempi. Praasu tarjoaa valtavan määrän vaihtoehtoja ruoanlaittoon ulkona.
Praasua voi käyttää ainakin kolmella eri tavalla:
1) paistotason kansi suljettuna puuhellan tai parilan tavoin.
2) ritilän eli arinan kanssa puu- tai hiiligrillinä.
3) kokonaan ilman kantta ja ritilää, jolloin Praasussa on avotuli. Tällöin siinä voi esimerkiksi paistaa tikulla makkaraa.

Avotulella grillaamisesta jää kunnon aromi

Teuvan keitintehtaan toimitusjohtaja Henri Penttilä kertoo kokeilleensa Praasulla monia eri ruokalajeja.

– Praasulla voi valmistaa mitä tahansa, mitä paistetaan tai keitetään. Olen grillannut Praasulla lihaa, kasviksia, keittänyt lapsille kaakaota, paistanut vappuna munkkeja ja tehnyt burgereita. Praasua voi käyttää kesät talvet.

Grillin valinta on tietenkin makuasia, mutta avotulella grillaamisessa on oma hohtonsa.

– Praasulla grillaaminen on suorastaan mukavaa, kun näkee tulen liekit. Siinä on jotakin tunnelmallista, ja ruokaan tulee kunnon aromi.

Lämpöä on helppo säädellä

Praasu toimii puilla tai hiilillä. Lämpöä on helppo säädellä puu- tai hiilimäärän mukaan ja vetoa säätämällä. Myös paistopinnalla on erilaisia lämpötiloja.

Praasun keskellä on kuumin lämpövyöhyke, kun taas reunoilla on viileämpää. Kun ruoka alkaa kypsyä, sen voi laittaa miedommalle lämmölle tason ulommille osille.

– Praasu sopii erinomaisesti hampurilaispihvien paistamiseen, sillä niihin jää ritilästä kunnon paistojälki ja ne voi siirtää loppua kohden miedommalle lämmölle ulommalle osalle. Myös sämpylät voi lämmittää ulommalla osalla.

Puhdistus kolmessa minuutissa

Vaikka Praasussa on monia eri ominaisuuksia, se on käytännöllinen. Penttilän mukaan Praasun puhdistamiseen menee vain kolme minuuttia.

– Pinnalta voi puhdistaa paiston jälkeen roskat paistolastalla ja heittää ne tulipesään. Keittotasolle ja ritilälle voi tarvittaessa sivellä öljyä.

Praasu kannattaa sijoittaa mieluiten kiveykselle. Jos Praasu on puurakenteisella terassilla tai huvimajassa, sille täytyy rakentaa kipinäsuoja ja asentaa huuva, josta savut ja höyryt ohjataan pois paloturvallisesti. Jos Praasua ei käytä talvella, sen voi siirtää varastoon.

Suomalainen tuote

Praasu valmistetaan kokonaan Suomessa ja se tehdään ruostumattomasta teräksestä. Ainoastaan ritilä ja paistotaso ovat mustaa terästä. Myös mukana tuleva suojahuppu on Teuvalla tehty.

– Praasun tulipesä on sama, jota käytetään isoimmissa kenttäkeittiöissä. Tulipesässä on käytetty tulen kestävää ruostumatonta terästä, jota ei löydy ihan tavallisesta grillistä.

Myös ritilät eli arinat ovat samoja, joita käytetään esimerkiksi saunojen tulisijassa.

– Valurautainen ritilä säilyttää lämmön ja siitä jää hyvä paistojälki. Praasu kestää takuuvarmasti, mutta myös varaosia on saatavilla.

Tutustu Praasuun tarkemmin ja tilaa omasi tästä!

Jatka lukemista

Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
Teuvan Keitintehdas Oy on pian 100-vuotias perheyhtiö. Tärkein tuoteryhmämme on monipuoliset siirrettävät kenttäkeittiöt. Suomen puolustusvoimat on ollut yrityksen merkittävä asiakas jo 20-luvulta alkaen ja..
LC-Vaasa Meren kenttäkeittiö on jo 1920-luvulla valmistettu, mutta toimii edelleen moitteettomasti. Yhdistys vuokraa kenttäkeittiötä erilaisiin tapahtumiin, kuten seurakunnille, yritystapahtumiin ja autoliikkeiden myyntipäiviin. Kenttäkeittiön ansiosta..

Tarjouspyyntö